Kaffe er sundt. Myte eller fakta?

Truckertjære, husmorspeed, mokka eller bare KAFFE som vi kalder det på dansk.

Kært barn, mange navne – men vi er mange som starter dagen med den “sorte drik”, for ligesom at komme i omdrejninger. Men er kaffe sundt?

Danskerne drikker tre til fire kopper kaffe om dagen – 86 procent af alle mænd og 76 procent af alle kvinder drikker kaffe. Vi har et stigende forbrug af kaffe med alderen. Kilde: Vidensråd for Forebyggelse

Tre-fire kopper kaffe dagligt kan have sundhedsfremmende effekter såsom:

  • Hele 25 procent mindre risiko for at udvikle Parkinsons sygdom & type 2-diabetes.
  • Reducere risikoen for apopleksi (blodprop og blødning) i hjernen med 10 procent.
  • Har desuden også en gunstig effekt på Alzheimers og depression.

Kaffenyder vil desuden kunne nikke anerkendende til, at kaffe ikke bare er kaffe. Der er stor forskel på, om man brygger kaffen i stempelkande, almindelig kaffemaskine eller man går “all in” og investerer fuldautomatisk baristamaskine . Der findes et meget varieret udvalg af fuldautomatiske baristamaskiner i forskellige prisklasser. Vigtigst når du skal vælge, er at maskinen brygger med det rigtige tryk (mindst 9 bar) og den rigtige temperatur. Derudover skal du bl.a. tage stilling til hvor stor vandtanken og beholderen til bønner skal være. Hvor mange formalingsgrader vil du kunne vælge imellem? Vi anbefaler maskiner som har minimum 15 indstillinger fra grov til fin, så du kan ramme den helt rigtige løbetid på din espresso.

Skriv et svar